Klant staat centraal tijdens European Utility Week waar slimme technologie werkelijkheid wordt

Home

Klant staat centraal tijdens European Utility Week waar slimme technologie werkelijkheid wordt

Alliander Mobility Services gaat gebruik van EVs stimuleren

De klant of eindgebruiker in de slimme energiemarkt stond deze week centraal tijdens European Utility Week waar ongeveer 8000 energiedeskundigen in de Amsterdam RAI bij elkaar kwamen om kennis te nemen van de nieuwste technologie en oplossingen voor een samenleving gebaseerd op slimmere energie.

Alliander Mobility Services
De gloednieuwe elektrische auto, Tesla Model S, was een speciale attractie tijdens de lancering van een nieuwe onderneming van Alliander: Alliander Mobility Services, dat als doel heeft het gebruik van EVs (elektrische voertuigen) te stimuleren. Anja van Niersen, General Manager van Alliander Mobility Services, zei tijdens de lancering op European Utility Week: “we willen dat iedereen overal en altijd in Nederland, België en Duitsland kan opladen. Omdat we de markt uit willen breiden, zijn we altijd op zoek naar nieuwe partners. De markt is groot genoeg voor iedereen.”

Ze vervolgt: “we willen het juiste businessmodel ontwikkelen, samenwerken in een open infrastructuur met klanten en partners, specifieke oplossingen ontwikkelen en duurzame energie integreren.”

Bezoekers van European Utility Week konden bij het E-Mobility Park de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektrische mobiliteit ontdekken en ervaren. Verscheidene partners van Alliander Mobility Services presenteerden concepten zoals inductie opladen door Proov, slim opladen door EnergyVille, thuis opladen door The New Motion en Blue Corner.

De stand van Alliander Mobility Services kreeg de bijnaam Stratingh Square, vernoemd naar Sibrandus Stratingh die in 1832 het eerste elektrische voertuig ontwikkelde.

Klantengedrag begrijpen
Klantbetrokkenheid en het mondig maken van consumenten was een gewild onderwerp tijdens de verschillende conferentietracks. Hier zijn een paar hoogtepunten:

•  Lessen van grootschalige uitrol in de praktijk
Het niet bereiken en betrekken van klanten voorafgaand aan de uitrol van slimme meters dwong een Britse energieretailer om 5% van haar klanten tot 6 maal te bezoeken voordat een nieuwe meter geïnstalleerd kon worden. Dit kan een aanzienlijke invloed hebben op de operationele kosten van een dergelijke uitrol zegt Martin Wells, VP Utilities Head van Capgemini Consulting. In schril contrast slaagden twee projecten in Nevada en Michigan er in om ongeveer 50% van hun klanten vast te houden door middel van een pre-uitrol communicatieprogramma met als onderdeel het gebruik van een App met een spel dat een energiezuinig bewustzijn en eigenaarschap creëert.

•  Klantenbehoeften in digitale woning
In zijn toespraak over het leveren van waarde aan de klant in slimme huizen zei Yves Caseau, Executive Vice President van Bouygues Telecom in Frankrijk, dat hoewel comfort, ontspanning, gezondheid en veiligheid belangrijke drijfveren voor klanten bleven, prijs nog steeds de belangrijkste was. Ook zag hij geen positieve businesscase in een aanbod dat uitsluitend energie leverde.

•  De Zweedse ervaring
“Consumenten zijn tegenwoordig meer bewust van hun verbruik”, zegt Karin Widegren, director van de Zweedse Coordination Council for Smart Grid. De Raad heeft geconstateerd dat niet alleen prijs, maar ook factoren zoals milieu en flexibiliteit belangrijke drijfveren voor klantbetrokkenheid kunnen zijn. Stimuleringen zoals het aanbieden van bundels die verschillende diensten combineren zijn mogelijke manieren om de klant tegemoet te komen.

•  Kunnen we energie besparen door ons gedrag te veranderen?
“We zijn goed op weg en het gaat redelijk goed”, zegt Anca-Diana Barbu van de European Environment Agency over de vooruitgang betreffende de Europese energie- en klimaatdoelstellingen voor 2020, maar energiebesparing blijft een probleemgebied. Volgens de Project Manager voor Energie en Milieu van de instelling “is een energiebesparing van 15-20% door middel van klantengedrag mogelijk”, maar, zegt ze, klanten hebben wel een “referentiekader” nodig.

Alliander en Netinium
Netwerkbedrijf Alliander kondigde tijdens European Utility Week aan een deel van de activiteiten van Netinium, een leverancier van multivendor head ends en platforms voor slimme energie, over te gaan nemen. Netinium blijft doorwerken aan de verdere ontwikkeling en levering van multivendor head ends en platforms voor slimme energie voor het lezen en beheren van slimme meters en netwerken op basis van slimme energie voor klanten in Nederland en het buitenland.

European Utility Week wordt bijgewoond door vooraanstaande denkers en leveranciers van de nieuwste slimme energie technologie in de energiesector en is de grootste conferentie en expo voor de sector op het continent.

Contact:
Communicatiemanager manager: Annemarie Roodbol
E-mail: annemarie.roodbol@clarionevents.com
Telefoon: +27 825627844

 

Close